Neohodnotené

The Balvenie Caribbean Cask 14y 0,7l 43%

Vôňa: Bohatá vôňa s tónmi tropického ovocia, menovite mučenky a krémového karamelu.

Chuť: Sladká vanilka tvorí smotanové poschodia s tónmi jabĺk a manga s nádychom pomaranča v pozadí.

Záver: Nevšímavý vanilkovo orientovaný charakter.

Škótsko

Skladom (1 ks)
Kód: 683
€94,99 €135,70 / 1 l
Kategória: Whisky/Whiskey
balob.14yov4
Akcia

Táto whisky zreje po dobu 14 rokov v tradičných dubových sudoch, kým je premiestnená do karibských rumových sudov, ktoré jej odovzdajú ďalšie príchute. Tento proces vytvoril ucelenú a pitnú whisky s tónmi ovocia a vanilky.

História Balvenie 

William Grant sa narodil 19. decembra 1839 v dome svojho otca v Dufftownu . V siedmych rokoch začal pásť dobytok na farme na hornom toku rieky Deveron . -Vyučil sa za obuvnííka, potom pracoval ako úradník a potom sa stal účtovníkom v liehovare Mortlach 1866. Tam bol menovaný za úradníka a potom vedúceho a naučil sa liehovarníckemu remeslu.

Asi po dvadsiatich rokoch Grant opustil prácu v liehovare Mortlach a kúpil pole neďaleko hradu Balvenie . Potom vypracoval plány svojej pálenice a základný kameň bol položený na jeseň roku 1886.

Grant v spoločnosti pôsobil až do svojej smrti v roku 1923 vo veku 83 rokov.

Začiatkom roku 1892 sa začali práce na prestavbe kaštieľa z 18. storočia (Balvenie New House) na liehovar.  Dokončenie budovy trvalo pätnásť mesiacov a 1. mája 1893 sa uskutočnila prvá destilácia v liehovare Balvenie.

David Stewart MBE , Balvenie's Malt Master, je jedným z najskúsenejších odborníkov v odbore a začal spolupracovať s Williamom Grant & Sons v roku 1962. Je asi najviac známy tým, že ako prvý vytvoril proces, ktorý by bol neskôr známy ako povrchová úprava dreva , proces, pri ktorom whisky zrejú v jednom type sudu, napríklad v sudoch ex Bourbon , potom sa prevedú do druhého typu suda (napríklad ex Sherry , Port alebo Rum), čo vedie k väčšej hĺbke a zložitosti výslednej príchute whisky. MBE získal od kráľovnej Alžbety II. 5. júla 2016 za služby pre škótsky whisky priemysel.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: