Káva Zlaté Zrnko – Emília (Zmes 100% arabica) “VYVÁŽENÁ” – NAJPREDÁVANEJŠIA mletá, 200g
Káva Zlaté Zrnko – Emília je energická zmes 100% arabík rafinovanej konzistencie. Čistá a hladká chuť kakaa s jemnou príchuťou acidity. Šálka tejto kávy vás ohromí vôňami liesky, orechov a pečeného chleba.
Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More. Zisk zlatej medaily na International Coffee Tasting v roku 2021.
Pôvod: Káva Emília je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 100% arabica. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
História: Káva s týmto chuťovým profilom bola prvý krát namiešaná v roku 1935 v prístavnom meste Trieste, kde je odvtedy neustále prispôsobovaná, aby chutila najširšiemu spektru ľudí. Ľudia z celého sveta prichádzajú každý deň do laboratórií, aby zaznamenali ako im chutila a odborníci na základe týchto chuťových preferencií ju môžu vylepšovať. Podobný chuťový profil majú bežne v ponuke talianske veľkopražiarne, väčšinou ho nájdete v zlatom balení, my máme tú česť, že ho môžeme pražiť na Slovensku a prinášať našim zákazníkom.
Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More, viac informácií o pražení
Použitie: espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Senzorický profil: Senzorický profil káva Emília
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Emília je naša najvyváženejšia káva, ktorá nikoho neurazí a je vhodná na lahodné espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More aj do mliečnych nápojov. Nemá ovocné (kyslé) chute ani prílišnú horkosť. Zlatý stred.
Balíčky spoznaj: kávu Emília nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj najpredávanejšie 1000g (Emília, Brazília, Kuba, Rómeo, Etiópia), Spoznaj top3 pre zamilovaných 600g (Emília, Brazília, Kuba), Spoznaj 5 káv na sladké espresso 1000g (Emília, Brazília, Cézar, Mária, Guatemala), Spoznaj 5 káv na zalievanú 1000g (Mária, Emília, Kleopatra, Rómeo, Viola)
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Emília si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espressoPríprava kávového nápoja z 7 a viac gramov namletej káv... More automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●●
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
DochuťChuťový vnem, ktorý pretrváva v ústach po vypití kávo... More: ●●○
KofeínKofeín je látka, ktorú produkuje kávovník ako obranu pr... More: ●●○
Kategória: | Káva |
---|