Cuba, zlaté zrnko, 200g
Chuťový profil:
Ovocnosť: ○○○
Sladkosť: ●○○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●○○
Telo: ●●●
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●○○
Kategória: | Delikatesy |
---|
Káva Zlaté Zrnko - Cuba - výrazné telo tejto kávy ponúka znateľnú chuť kakaa a tabaku s náznakmi lieskových orechov v dlhej dochuti. Výnimočná chuť spomedzi všetkých káv, charakteristická iba pre Kubu. Ocenenia: Víťaz 2 hviezd na Great Taste Awards 2019 v kategórii espresso. Pôvod: Cuba je káva s pôvodom, pochádza z juhovýchodnej časti ostrova, z horského pásma Sierra Maestra. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade. Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti) Spracovanie: mokrou metódou Použitie: espresso Mletie: jemné / veľmi tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko - Cuba je obľúbená nielen u mužov pre svoju horkastú tabakovú dochuť, ale aj u všetkých, ktorí ocenia horkastú kávu, ktorá sa vyníma spomedzi ostatných. Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Cuuba si vyžaduje jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 2-3, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené - najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.