Brazília, zlaté zrnko, 200g
Zaradenie | Zrnková káva | |
Výrobca | Zlaté Zrnko |
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○
Kategória: | Delikatesy |
---|
Káva Zlaté Zrnko - Brazília je vyberaná zmes brazílskych káv s jemnou príjemnou sladkou chuťou. Dobrá viskozita a sladké aromatické vône kakaa, mandlí a lieskových orieškov, ktoré sa rozvíjajú do rôznych nádychov zrelého ovocia. Dlhotrvajúca dochuť odhaľuje chuť sladu a vanilky. Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2019 v kategórii espresso. Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso. Pôvod: Lahodná Brazília je káva s pôvodom, je zmesou arabica, kvalita Extra Fine Cup. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade. Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti) Spracovanie: mokrou metódou Použitie: espresso Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko - Brazília je obľúbená klasika, veľmi jemná, má vyváženú a príjemnú chuť. Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Brazília si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené - najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu káv
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.